Så blev det tid til at se chimpanser! Det var kun en kort køretur fra lodgen, og vi stødte ind i kendte ansigter fra lodges og fra gorilla trekket.

Vi har mødt en del spanske turister forskellige steder, så vi får øvet os 😊

Rick og hans søster var der også, og jeg kom af med en joke, jeg næsten brændte for at komme af med, og da vi mødte dem ude på trekken og Rick nærmede sig en chimpanse kom jeg da også af med den, nemlig at han skulle passe på, at den ikke tissede på ham, fordi de (dyrene) var jo lidt ude efter ham 🤣

Vi stødte ret hurtigt ind i den første chimpanse. Den sad højt oppe i et træ – det gør de generelt. Vi var afsted i i alt 4 timer igen, men denne gang gik meget af tiden med at stå stille og se, om de dog ikke nok ville kravle ned. Jeg tror, at vi til sidst stod stille i mindst 45 minutter, uden at kræet kom ned!

Vores gruppe bestod denne gang af et ældre par fra Schweiz – i superform selvom de så ud som om de nærmede sig 8 år. De var her også i længere tid selvom de var her for 3. gang. De var her også i 2004 og 2014.

Det andet yngre par var fra Danmark – de første danskere, vi har mødt, og så bor de endda på vores lodge også. Hun er antropolog og skal være her i 6 mdr. for at skrive sin PHD, men i den nordlige del af landet.

Vi så faktisk også chimpanserne tæt på, jeg kom vadende og fordi 3 grupper var stimlet sammen, opdagede jeg den slet ikke, førend vores (bevæbnede) ranger sagde, at jeg skulle gå ind bag ham, at den kom forbi mig og nærmest strejfede mig! Vi så også en kravle hhv. ned og op ad et træ.

Skulle rangeren få brug for sit våben, ville han kun affyre varselsskud, ikke for at dræbe dyrene. Det er faktisk rart at vide, for våben virker ikke tryghedsskabende for mig…

Det var såmænd sjovt at se dem, men ikke halvt så stor en oplevelse som at se gorillaerne – mest fordi vi ikke så dem så tæt på, og fordi vi stod stille så længe.

Vi droppede eftermiddagens swamp walk, fordi det regnede lidt, og fordi vi har set så mange fugle – vi trængte også mest til bare at slappe af.

Jeg ringede også til min mor på Messenger, men vi blev afbrudt af en strømafbrydelse 😊

Vi nød at slappe af, også fordi det bare er et skønt sted med smukke udsigter.

Vi spiste en god middag i restauranten, og da vi var næsten færdige, sagde vores tjener Betty, at der ville komme noget mere efter ca. 30 minutter. Khalif havde i øvrigt sluttet sig til os.

Godt, at jeg ikke havde spist op, for det var den fineste kage fra Paul og Vivian! Med lys og inskription og de spillede romantisk musik for os. De beklagede mange gange, at de ikke havde serveret den dagen før (som bestilt), men det var helt fint med os – vi var rørte over Pauls og Vivians betænksomhed ❤️

Den smagte ret så godt, og den var ret stor også, så vi inviterede et yngre engelsk par over for at smage, og indbød også de andre spisende til at smage, men de takkede nej, så personalet fik fornøjelsen af resterne – men den var lækker.

Da vi skulle betale, faldt jeg i snak med de to gutter i baren, den ene var manager, den anden formentlig bartender. Flinke gutter begge to. Manageren havde boet i Dubai i 6 år, og han ville gerne vide, hvad jeg synes om det engelske, som de lokale snakker.

For det første udtaler de guys som gays, hvilket vi finder ret morsomt. For det andet må her være mange flagermus, men det er fordi, at de udtaler ”birds” som ”bats” 🤣

Men når vi har vænnet os til det, går det skam fint med at forstå dem.

Det var en rigtig hyggelig aften 😊

Lignende Indlæg