Vores bryllupsdag startede hyggeligt med, at Jan og jeg tog på Bistro Charlotte igen, mens Bent og Birgit indtog morgenmaden i lejligheden. Vi gik ned på torvet, hvor vi fandt en guidet tur til den jødiske ghetto – der er nok ikke mere en 150-200 jøder tilbage i bydelen i dag, men vi så dog et par ortodokse jøder med kalot og hele udstyret.
Vores guide, Helena, var nemmere at forstå end gårsdagens guide, og derfor var turen såmænd også mere interessant.
Vi fik set et par synagoger, resterne af bymuren, Helena Rubensteins fødested, en jødisk kirkegård og en masse andet.
Vi synes nu ikke, at der var meget hverken jødisk eller ghetto over det. Faldt også i snak med en canadisk skiinstruktør med knæskade, som brugt sin helingstid på at se Europa. Hun havde arbejdet i Japan, hvor hun havde haft en dansk roommate!. Hun havde også været i København og på Roskilde Festival.
Efter turen spadserede vi tilbage til byen.
En god siesta senere, tog vi på Pimiento, hvor Bent og Birgit gav en lækker middag – mør oksemørbrad. Tjeneren var vildt forfjamsket til at start med, men maden var upåklagelig og han var nu meget flink – han var nok bare ny.
Dejlig bryllupsdag

Lignende Indlæg