Tidligt op og i gang… Op til en meget kedelig morgenmad – æg, ris, kinesiske retter (som jeg ikke kan få ned om morgenen) og det hvideste brød i verden – sådan var det hver dag på alle 3 hoteller – nogle steder kunne man dog riste brødet, hvilket gjorde det lidt lettere at få ned.

Vi mødtes hele flokken – og det skal siges, at ingen på noget tidspunkt kom for sent eller bare stod og sløsede den udenfor bussen! Det var virkelig en god og motiveret flok 🙂

Vi blev sat ved en metrostation, som jeg synes, var vældig fin, og nogen mener, at det er den dybeste metro i verden (der er lidt Trump over det – alt skal være højere, større, dybere osv.). På stationen kan man læse avisen, som er sat op i standere – ret smart og ret gammeldags…. Togvognene er heller ikke af nyeste dato, men de var rene!

Vi tog toget et enkelt stop til en ny fin station. Vores bus ventede på os, og vi blev kørt til Kim Il-Jung Stadion, hvor vi skal løbe fra og til i morgen. Men så fik vi da set stadion, og set hvor vi skal sidde – lige ud for målstregen!

Vi fik også set en fin mosaik fra en eller anden sejrstale, som Kim Il-Sung holdt efter et eller andet og deres triumfbue, som naturligvis er 11 meter højere end den i Paris!

Dernæst kørte vi til deres krigsmuseum, hvor en køn, ung kvindelig soldat viste os rundt. Soldaten guidede på koreansk, hvilket så blev oversat af Ms Jo. Vi så den ubåd, som de havde fanget, billeder af de amerikanske soldater, og de undskyldende breve, som de naturligvis helt frivilligt skrev… Der var også masser af tanks, jeeps og andet krigsmateriel, som de havde gemt.

Indenfor måtte vi ikke tage billeder, hvilket så absolut kun gør, at det kriller i min ”aftrækkerfinger”, men der var også en kæmpestatue af Kim Il-Sung, som jeg gerne ville have haft et billede af – og det var da også en imponerende bygning. Vi så en film om koreakrigen i dårlig opløsning med elendig lyd – så jeg fik en lur, på trods af at vi sad på en hård bænk 🙂

Så spiste vi frokost på KITC no 2 Restaurant (Korean International Travel Company hvor vores 2 guider er ansat). Maden stod på bordet – og var kold – jeg fik ikke meget ned.

Dernæst gik vi en tur til en boghandel, hvor man kan købe plakater og kloge nordkoreanske bøger oversat til engelsk – man havde bare lyst til at rive ned af hylderne… eller noget 🙂 Købte dog en pin med det koreanske flag, som alle lokale bærer på venstre bryst, fordi man bærer dem jo ved sit hjerte 🙂

Dernæst besøgte vi en kristen kirke, som skulle have 300 faste kirkegængere. Men man kunne ikke blive døbt, konfirmeret, gift eller begravet! Den er vist mest til pynt, men den bliver også brugt af de få udlændinge (mest diplomater), som bor i byen.

Så var det shopping-time. Vi besøgte det største supermarked i byen, hvor der også var mange lokale, som handlede. Der var forbud mod at tage billeder, men det er da dumt af styret at forbyde det. Det var stort, velassorteret og ville kunne nedbryde fordomme! Det var også i 2 etager, man kunne købe tøj m.v. på 1. sal.

Vi fik købt sodavand, vand, slik (Haribo og Prinzenrolle), chips (Lays) og andre sjove ting. Da jeg kom ud med vores varer (Jan kunne jo ikke forlade sit objektiv), kom guiden hen og spurgte, om jeg vidste, hvad jeg havde købt – ja da – 3 liter vand – som altså viste sig at være 3 liter sprut…. Den dunk fik chaufføren, og så hentede jeg noget vand 🙂

Vi spiste på en restaurant under supermarkedet efterfulgt af en ”forestilling” – altså nordkoreansk ”musik”.

Lignende Indlæg